Friday, April 24, 2009

+new job.....new environment...+

Salam,

Fuh~! Asyik xupdate blog saje.. Lepas abes training kat Scicom. Fiza rehat kat rumah selama seminggu, semantara tunggu masuk kerja baru. Fiza dapat kerja dekat sangat2 dengan rumah. UTAR (Universiti Tunku Abdul Rahman), setapak branch. Memang dekat sangat la. Fiza kerja sebagai Administrative Assistant I. Gaji?? herm.. boleh la. Ye la, kurang expenses kan.. dari segi transportation, makan etc... Tapi pegi kerja, ayah anta. hehehe.. Sebab kawasan rumah ni bahaye.. dah banyak kali masuk newspaper. Macam2 kes berlaku. So ayah dgn mak risau la...

Kat UTAR, memang MAJORITI CHINESE. Fiza faculty Engineering and Science, dalam tuh termasuk fiza, 3 org melayu je yang ade. So kat situ memang independent abes-abesan la.. Environment nih sangat la berbeza.. Ni 1st time experience.. But nothing to worry, as long as fiza wat kerja dengan jujur, ikut job scopes, tak de masalah.. InsyaAllah.

Fiza harap this job, it will last long.. Lagi pun, UTAR banyak benefit.. best! Cume yang kureengg..colleague je la.. Unless fiza paham n boleh ckp mandarin.. no hal. But so far, officer2 fiza orait je.. Never mind, lame2 nanti fiza dapat la adapt benda nih sume...

ok la, nanti fiza akan update lagi..

till then.. muacksss~!

3 comments:

  1. dapat keje dah..

    btw,terima kasih sebab jadi followers.sila ambik kad sebab blog kite dah setahun

    ReplyDelete
  2. hai....i nak tanya la... u dapat kerja kat unitar tu scicom yang carikan ker bukan? o u kena tunggu lama... i nak ikut training ni tapi takut la... lepas habis program i kena tunggu kerja lagi.

    ReplyDelete
  3. hello...

    Flamegal : So sorry, fiza baru pasan jer comment u nih.. My apology... Ok, pasal scicom tuh.. derang mmg akan cari kan kiter keje smpai dapat..normally call centre..sbb dah training pon dalam field tuh kan... Tp mmg best!!! sronok...

    Yg UTAR nih... fiza apply sendiri.. lagi 2 weeks nk abes Scicom.. dpt plak intebiu nih.. N murah rezeki..dapat plak job kat UTAR.. so fiza pon pergi jer la yg kt UTAR. hihihhi.

    Klu x, fiza ngan mmber2 scicom lain..dah keje kat ASTRO skang nih. =)

    So i hope... u dpt la bace ape yg i reply nih.. and decide whether nk join ke x SCICOM.

    ok..till then.

    ReplyDelete