Friday, April 24, 2009

+new job.....new environment...+

Salam,

Fuh~! Asyik xupdate blog saje.. Lepas abes training kat Scicom. Fiza rehat kat rumah selama seminggu, semantara tunggu masuk kerja baru. Fiza dapat kerja dekat sangat2 dengan rumah. UTAR (Universiti Tunku Abdul Rahman), setapak branch. Memang dekat sangat la. Fiza kerja sebagai Administrative Assistant I. Gaji?? herm.. boleh la. Ye la, kurang expenses kan.. dari segi transportation, makan etc... Tapi pegi kerja, ayah anta. hehehe.. Sebab kawasan rumah ni bahaye.. dah banyak kali masuk newspaper. Macam2 kes berlaku. So ayah dgn mak risau la...

Kat UTAR, memang MAJORITI CHINESE. Fiza faculty Engineering and Science, dalam tuh termasuk fiza, 3 org melayu je yang ade. So kat situ memang independent abes-abesan la.. Environment nih sangat la berbeza.. Ni 1st time experience.. But nothing to worry, as long as fiza wat kerja dengan jujur, ikut job scopes, tak de masalah.. InsyaAllah.

Fiza harap this job, it will last long.. Lagi pun, UTAR banyak benefit.. best! Cume yang kureengg..colleague je la.. Unless fiza paham n boleh ckp mandarin.. no hal. But so far, officer2 fiza orait je.. Never mind, lame2 nanti fiza dapat la adapt benda nih sume...

ok la, nanti fiza akan update lagi..

till then.. muacksss~!

Tuesday, April 14, 2009

Hooray!!!

Salam everybody,

Its been a long time, since i last wrote my blog. Well, the latest update is I completed my 2 months course yesterday at Scicom Academy.

I'm so happy because i finished my course...but I'm also sad because i would be leaving behind my newly found friends... n don't know when i will meet them again. There are so many pleasant sweet memories at Scicom. I will never forget...